We weten het allemaal: het reinigen van je Sanomat slagroommachine is cruciaal voor de hygiëne én het behoud van de machine. Maar in de praktijk is het nog wel eens lastig. Daarom een aantal belangrijke tips om hem goed schoon te maken. Blijf trouw aan je schoonmaakroutine, je slagroommachine zal je dankbaar zijn.
Hou je slagroommachine brandschoon
1) Dagelijkse reiniging
– Spoelen: spoel de machine dagelijks door. Begin met het uitschakelen van de machine en haal de slagroom eruit. Spoel daarna de machine met lauw water.
– Reinigings- en desinfectiemiddel Radikaal: gebruik een geschikt reinigings- en desinfectiemiddel middel voor slagroommachines zoals Radikaal. Los het reinigings- en desinfectiemiddel op in lauw water en laat de oplossing door de machine lopen.
Gebruik daarbij de spoelkoppeling! Het is echt belangrijk dat je het reinigings- en desinfectiemiddel voldoende tijd geeft om in te werken. Laat het middel minimaal 10-15 minuten in de machine zitten!
– Naspoelen: spoel de machine daarna grondig door met schoon lauw water om alle resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Zo blijft er niets achter aan reinigingsmiddel die de smaak van de slagroom kan beïnvloeden.
2) Wekelijkse reiniging
– Demontage: demonteer en reinig de luchtregelaar van de machine volgens de handleiding of de sticker op de deksel.
3) Periodiek onderhoud door monteur
– Diepte reiniging: de monteur doet een diepte reiniging, waarbij je slagroommachine volledig wordt gedemonteerd en elk onderdeel grondig wordt schoongemaakt.
– Inspectie: de monteur controleert je machine op slijtage en beschadigingen aan de onderdelen. En als het nodig is vervangen we versleten of beschadigde onderdelen om een goede werking van je machine te garanderen.
Met deze tips blijft je slagroommachine in topconditie en laat je je gasten genieten van een heerlijke, stevige portie slagroom.